Javascript Disabled!

Please Enable Javascript if you disabled it, or use another browser we preferred Google Chrome.
Please Refresh Page After Enable

Powered By UnCopy Plugin.

BACKUP

Backup

Hvad er backup

Backup

En backup er en kopi af dit arbejde, som vil kunne erstatte de originale data og programmer, hvis de ødelægges eller går tabt på din egen maskine. Der findes flere måder at tage backup på, hvor nogle foregår lokalt på dit eget netværk, mens andre lagres på fjernservere placeret i særligt gunstige miljøer.

Hvad er en lokal backup?

Når du har data på din maskine eller server, du vil have taget en sikkerhedskopi – eller backup – af, kan du vælge den metode at opstille en ekstra server i dit eget netværk. Når din mulighed for backup er placeret på dit eget netværk, kalder man det for en lokal backup.

Forskellige slags lokale sikkerhedskopier

Det allerførste råd til en lokal backup vil være ikke at placere den på din egen computers harddisk. Rådet virker måske helt åbenlyst, men hvis du har tænkt på at vælge den løsning, har du langt fra været den første.

Det kan være smart at købe en ekstra, dedikeret server til at lave backup af data, dokumenter og software, hvis du vil være sikker på altid at have en kopi. En dedikeret server betyder, at den kun tager sig af at opbevare data. Der findes mange måder at lave sikkerhedskopien på, når du selv skal stå for at foretage den. Du kan vælge både type af backup-server og software, der passer til dine behov og niveau af brugervenlighed.

Den rimeligt enkle løsning

Vælger du en lokal sikkerhedskopi på en dedikeret server, kan du få mange forskellige løsningskombinationer. Den nemme løsning for den enkelte bruger, familie eller meget lille virksomhed kan være en NAS server. NAS står for Network Area Storage og betyder egentlig bare “lokal netværksopbevaring”. En NAS kræver, at du køber harddiske til at lagre dine data på og kan have varierende maksimalniveau af lagringsmængde. Det smarte ved at vælge en NAS som din server er, at løsningen ofte kommer med forskellig software udviklet fra producentens side til præcis den server. Du behøver derfor ikke selv at købe software til at håndtere måden, du sikkerhedskopierer på.

Løsningen for den avancerede bruger

Du kan også vælge at købe en professionelt opbygget server uden tilhørende software og selv vælge, hvilket program du vil bruge til at håndtere sikkerhedskopieringen. Her skal du altså selv stå for både at købe harddiske til serveren, vælge det rigtige software og sætte serveren op til at kommunikere med dine computere.

Det kræver tid, tålmodighed og gerne kendskab til netværk og sikkerhed at sætte sin egen løsning op, med mindre du hyrer en professionel virksomhed til at håndtere opgaven for dig.

Online-Backup.dk - 365 Dokumenter
Online-Backup.dk - 365 Dokumenter

Hvad er online backup?

En online backup er egentlig en fjernkopi af dine valgte data, dokumenter eller software. Før internettet var løsningen på at lave fjernkopi af sine data, at man gemte sikkerhedskopien på en harddisk og placerede den udenfor hjemmet eller virksomheden. I dag findes der et væld af muligheder, og næsten alt software har en online backup-løsning tilknyttet.

Hvis du tænker dig om, kan du sikkert komme i tanker om mindst en håndfuld af backup-løsninger, du benytter dig af i hverdagen. Din telefon, din private computer, dit sportsur og dine streamingtjenester gemmer alle mere eller mindre bevidst dine data, for at du nemt og belejligt kan tilgå dem igen.

Den professionelle cloud backup

Den helt bevidste metode til sikkerhedskopiering kaldes populært for “cloud” eller “skyen”. Egentlig er dine udvalgte data placeret på en fysisk server et sted, der er ideelt som servermiljø.

Det smarte ved en professionel online backup er, at den kræver meget lidt af dig som bruger. Mange gange skal du bare have et stykke software installeret og huske dit brugernavn og adgangskode, og oftest er der mulighed for lave en backup online gennem et enkelt stykke software. Skal du bruge din sikkerhedskopi til meget vigtige og følsomme data, kan det være en ekstra sikkerhed at få alle dine løsninger samlet ét sted og kryptere dem.

Den bedste sikkerhed findes i online backup-løsninger

Når du skal have samlet data fra din computer eller virksomheds computere på ét sted, så det er nemt at tilgå sikkerhedskopien, findes der i dag nogle fremragende løsninger for online backup.

Du kan bestille en backup-løsning direkte hos en virksomhed, som har dedikeret sig til professionel håndtering af dine eller din virksomheds data. Den virksomhed benytter sig igen af udvalgte servermiljøer, hvor der er mennesker ansat til at passe på de fysiske enheder med dine data på. Umiddelbart skulle man tro, at med så mange led i backup-kæden, ville der være sikkerhedsbrister undervejs, men oftest er det modsatte tilfældet – hvert enkelt led i kæden føjer ekstra til dens ubrydelige sikkerhed.

Den professionelle virksomhed sørger for at have både software parat til dig og dine computere, som derved nemt bliver koblet op til det valgte servermiljø. Når du har udvalgt filerne til sikkerhedskopiering, bliver den krypteret i din ende og sendt fra dig til serveren. Den lokale kryptering er endnu et lag af sikkerhed for, at det er den rene, upåvirkede sikkerhedskopi, der lander på serveren. Har du haft systemnedbrud, kalder softwaren din sikkerhedskopi frem til dig igen og pakker den ud på din lokale computer. Din backup har altså ikke været under behandling af mennesker på dens rejse gennem “skyen”.

Afprøv nemt at lave backup online

Kunne du tænke dig at prøve et backup-system, der bygger på tilfredse brugere og er komplet med software, support og fjernservere, er du meget tæt på en komplet løsning.